czinkoczini-biblia-blog-ujszovetseg

czinkoczini-biblia-blog-ujszovetseg

Jahve és Jézus

2024. június 17. - Nikicza

Jahve / Úr (Isten) / Jehova - aki Eget és Földet teremtett 1 nap alatt. Istenek Istene, Uraknak Ura. Szent Lelkét* kaptuk meg a kezdetektől fogva. (1Mózes 6:3 "Jehova ekkor azt mondta: "Szellemem nem fogja a végtelenségig elviselni az embert, mivel csak hús-vér lény. Napjai ezért 120 évet tegyenek ki."")

 

Jézus Krisztus - Jahve Főpapja. Melkisédek Rendje szerint, vagyis a legfelsőbb pap.

Isten egyszülött Fia, és Jahve is a Fiává fogadta Őt. Általa és érte teremtetett minden 7 nap alatt. Mesterműves Építő.

Drága vére által megvett minket, addig pogányokat, az értelmetlen életünkből, megváltott bűneinkből, és örök életet kaptunk általa. 

Ő az Út, az Igazság és az Élet! Ezt sohase feledjük el! Keressük ezeket!

Tartozunk Neki, sok szempontból és sokmindennel - hálával, tettekkel és helyes cselekedetekkel.

 

Isten - Hét nap alatt megteremtett egy egész Univerzumot. És fenntart mindeneket.

 

‭Zsoltárok 110:1-7 HUNK‬

[1] Dávidé; zsoltár. Monda az Úr az én uramnak: Ülj az én jobbomon, a míg ellenségeidet zsámolyul vetem a te lábaid alá. [2] A te hatalmad pálczáját kinyújtja az Úr Sionból, mondván: Uralkodjál ellenségeid között! [3] A te néped készséggel siet a te sereggyűjtésed napján, szentséges öltözetekben; hajnalpir méhéből leszen ifjaidnak harmatja. [4] Megesküdt az Úr és meg nem másítja: Pap vagy te örökké Melkhisedek rendje szerint. [5] Az Úr a te jobbod felől; megrontja az ő haragja napján a királyokat; [6] Ítéletet tart a nemzetek között; telve lesz holttestekkel; összezúz messze földön minden főt. [7] Az út mellett való patakból iszik; ezért emeli fel az ő fejét.

 

https://bible.com/bible/84/psa

 

 

 

‭Zsidók 1:1-5 HUNK‬

[1] Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által, [2] A kit tett mindennek örökösévé, a ki által a világot is teremtette, [3] A ki az ő dicsőségének visszatükröződése, és az ő valóságának képmása, a ki hatalma szavával fentartja a mindenséget, a ki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a magasságban, [4] Annyival kiválóbb lévén az angyaloknál, a mennyivel különb nevet örökölt azoknál. [5] Mert kinek mondotta valaha az angyalok közül: Én Fiam vagy te, én ma szűltelek téged? és ismét: Én leszek néki Atyja és ő lesz nékem Fiam? 

 

https://bible.com/bible/84/heb.1.1-5.HUNK

 

 

 

 

JÉZUS KRISZTUS / Isten egyszülött Fia, és Jahve Főpapja és Fia / is HIRDETTE AZ ÚR IGÉIT, parancsolatait és rendeleteit.

Csak valahogy erről megfeledkeznek és ki is forgatják.

Itt egyrészt a TÍZPARANCSOLAT, másrészt a MÓZESI TÖRVÉNYEK (többek között a vér evésének tilalma és a tisztasági törvények is), harmadrészt a PÉLDABESZÉDEK az, amiről szó van. 

Ezeket egészítették ki és helyesbítették Jézus a Krisztus szavai az Újszövetségben, Isten gondolatai alapján. Pl. a HEGYI BESZÉDben.

 

‭2 János 1:4-6 HUNK‬

[4] Felettébb örültem, hogy olyanokat találtam gyermekeid között, a kik igazságban járnak, a mint parancsolatot vettünk az Atyától. [5] És most kérlek téged, Asszonyom, nem mintha új parancsolatot írnék néked, hanem, a melyet kezdettől fogva vettünk, hogy szeressük egymást! [6] És ez a szeretet, hogy járjunk az ő parancsolatai szerint. Ez a parancsolat, a mint kezdettől fogva hallottátok, hogy abban járjatok. 

 

https://bible.com/bible/84/2jn.1.4-6.HUNK

*Külső forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://czinkoczini-biblia-blog-peldabeszedek.blog.hu/api/trackback/id/tr7718430173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása